Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Ed Askmo

Läsandes I BibelnDet Är Inte Gud Som Krånglar


Gud vill hjälpa oss och komma till rätta själsligt och visa oss Vägen. Det är Jesus Kristus som är den Vägen. Vi kan tycka att vi vet bättre. Även om vi inte personligen inte gör en fluga förnär så är det allt det goda vi gör för Guds rike eller inte som vi behöver tänka på. Sök först Guds rike och hans rättfärdighet står det i hans Ord. Detta avgör hur det blir i nästa dimension eller vad man föredrar att kalla det.

Arkiv

Vad Skulle En Krånglig Gud Handla Om?


Hur kan det bli bevisat att Gud inte krånglar till det för oss? Han ger oss enkla val så att det skall gå oss väl. Därefter låter vi oss övertalas av den onde istället för lyda Gud av kärlek och lära oss mer och mer om kärlek. Men nej, vi skall köra vår grej som vi får för oss är bättre än Guds mening och plan för oss och då blir det väldigt komplicerat. Men det inte Guds fel. Så hur hittar vi tillbaka till Gud innan det är för sent? Skynda inte för långsamt.

Gud Är God Och Välvillig

Vad Kan Den Formulering Tänkas Betyda?


Står det så exakt i Bibeln? Jag har inte stött på det. Däremot så är Gud både god och välvillig. Därför tror jag att formuleringen kan hjälpa till en förståelse om Guds vilja att älska oss och samtidigt gilla oss. Tänk själv om det skulle kunna hända dig eller mig att älska någon och samtidigt inte gilla den personen. Vad menar vi då med ordet älska någon medmänniska eller fiende till och med? Vad är vår standard av kärlek som gör att vi tror att vi kan skryta om den?

Gud Ger Oss Möjligheten

Vad Gör Vi Av Den?


Sumpa chansen Gud ger oss att bli nyskapelser i Kristus? Skulle inte rekommendera det. väldigt milt uttryckt. Gud gillar inte att bli nobbad eller försummad och det får man lov att ta reda på varför. Om du eller jag ger vår kärlek till någon och får nobben så brukar det inte vara så där att man bara rycker på axlarna och himlar med ögonen samtidigt som man sparkar i en ölburk som om det var flugskit att bli nobbad eller dumpad.