Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Farlig Naivitet


Angående det som händer i vår omvärld så är det farligt att vara naiv. 

I ens personliga liv i fredstid är det också farligt att vara naiv.


Vi tjänar på att inte vara naiva i krigstid liksom i fredstid. Det pågår ett kontinuerligt ett krig om våra själar. Dem allra flesta gör sig otillgängliga för själs-räddning.

Arkiv

När är det onödigt att skylla på naivitet? När blir det liksom en fördom istället för något man tänkt igenom när man säger att detta ena eller andra är naivt eller svagt i största allmänhet? Det är några utav oss som älskar oss själva säga eller skriva om svensk naivitet. Det är inte smart att styrka det fördomen på ett eller annat sätt. Naivitet kommer i olika former och paketeringar i hela världen. Att vara blåögd betyder att vara naiv. Detta börjar likna en form av rasism som inte går att försvara eller ens tycka är kul. Blond skämt är ett till sådant missfoster man matar med skämt och sarkasmer: riktigt dåligt.


Man söker få folk att haja till eller komma på vad som är värt att ägna tid och energi åt. Gud är god och vi behöver fundera på vad som hjälper oss att förstå mer om hans godhet och välvilja utan att underskatta hans helighet.


Naivitet kan vara någonting oskyldigt och vackert. Det är inte den typen av naivitet vi pratar om här. När man borde veta bättre därför att man har ansvar för mer än bara sig själv så är naivitet inte längre någonting gulligt.